Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Optocht Alberger Bökke verwacht duizenden bezoekers!

De optochtcommissie van de Alberger Bökke heeft er al maanden aan voorbereiding opzitten. De eerste grote Twentse carnavalsoptocht kan wat hen betreft van start gaan. “Met 3750 deelnemers verbreken we zelfs het record van vorig jaar”, vertelt woordvoerder Walter Lansink. Het bezichtigen van de wagens heeft reeds plaatsgevonden en Lansink is bijzonder te spreken over de kwaliteit: “We hebben met 36 grote en kleine wagens onze grootste optocht ooit en het niveau van de wagens is weer erg hoog.”

Programmaboekje en Plattegrond >> klik hier<<

Tip! Neem het programmaboekje ‘digitaal’ mee op uw smartphone of print deze, dan bent u altijd op de hoogte en heeft u de informatie altijd bij zich. Er worden ook exemplaren verspreid voor aanvang van de optocht.

De optochtcommissie is bijzonder verheugd dat veel bekende toppers weer tot de deelnemers behoren. “Daarmee is het publiek verzekerd van een waar kijkspektakel”, glundert de voorzitter van de optochtcommissie. Hij noemt hierbij de plaatselijke Sjikke Bökke, die dit jaar de grootste loopgroep in hun elfjarig bestaan hebben, maar liefst driehonderd personen. Ook het Peleton uit Geesteren, de Oranjewijk en de Fortburgers uit Tubbergen, de Venfluiters uit Manderveen, DKW uit Vasse, de Klippels uit Langeveen, de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst, de Kolkleu uit Hertme en de Kroegtijgers uit Geesteren nemen dit jaar weer deel. Ook is er opnieuw € 6.200,- aan prijzengeld beschikbaar, waarvan € 1.111,- voor de eerste prijs in de categorie grote wagens. “Daarvoor ben ik onze sponsoren, die dit mede mogelijk maken, enorm dankbaar”, aldus Lansink.

Start om 12.00 uur
Zondag 24 februari om 12.00 uur zal de optocht aan De Gentiaan van start gaan. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. “Alle deelnemers hebben vooraf al een startnummer verkregen, zodat het voor de wagens en loopgroepen niet meer nodig is om zo vroeg mogelijk naar Albergen te komen”, vertelt Walter. De optocht eindigt bij de kerk aan de Hobergenstraat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat. Regionale media zullen weer verslaglegging doen van dit grote evenement. Zo zal RTVOost de optocht via Facebook en de website uitzenden. Walter Lansink benadrukt daarbij dat de optocht dit jaar dus niet op tv te volgen is.

Route
De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Grootestraat, Hoofdstraat, Zenderseweg, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. Hier zullen Prins Roy, Sik Martin en Jeugdprins Bart en Sik Jasper het defilé afnemen. De route is ten opzichte van voorgaande jaren zo’n vierhonderd meter ingekort. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een wens van de deelnemers. Verdere informatie over de route, het opstellen en de parkeerplekken is te vinden op de site www.albergerbokke.nl/optocht. Hierop staan ook het reglement en de criteria voor de jurering.

Programmaboekje en Plattegrond >> klik hier<<

Tip! Neem het programmaboekje ‘digitaal’ mee op uw smartphone of print deze, dan bent u altijd op de hoogte en heeft u de informatie altijd bij zich. Er worden ook exemplaren verspreid voor aanvang van de optocht.

Medewerking van bewoners
Om het geheel goed te laten verlopen, heeft de Alberger Bökke de medewerking van de Albergse bevolking nodig. De bewoners langs de route worden dringend verzocht om de straten autovrij te houden. Dit verzoek geldt ook voor de mensen die binnen de route wonen. Bij eventuele calamiteiten kan men dan snel van binnenuit de optocht bereiken. Andersom zal de vereniging proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er strenge regels aan het geluidsniveau gesteld en worden de straten de volgende dag weer schoongeveegd. “We vragen bij deze de aanwonenden om de rommel op straat te vegen”, vertelt Lansink. “De gemeente zal dan zorg dragen voor het opruimen, in samenwerking met een veegploeg van onze vereniging.”

Prijsuitreiking op Noaberfeest
Rond 18.00 uur zal prins Roy de prijzen uitreiken op het Noaberfeest. Ook dit jaar vindt dit feest plaats in de grote tent op de parkeerplaats naast Partycentrum Morshuis. Vanaf ongeveer 14.30 uur zal de tent geopend zijn, de entree is gratis. Voor de kinderen is er een springkussen en gratis ranja. Voor nadere informatie over de optocht kan men contact opnemen met Walter Lansink, tel. 06-14825049.

Bron: Persburo Oude Breuil