Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Prins Bart en sik Jasper regeren over de jeugd van Albergen

Vrijdagavond vond in een bomvolle residentie de prinsopkomst van de Albergse jeugdcarnavalsvereniging de Bokk’n Hörnkes plaats.

Eerst werd afscheid genomen van oud-jeugdprins Wessel, sik Bjarne en de hofdames Inge en Bo.

Daarna verscheen om precies 22:11 uur op spectaculaire wijze de 27e hoogheid van de Bokk’n Hörnkes ten tonele. De Albergse jeugd wordt het komende jaar geregeerd door prins Bart (van der Aa) en zijn sik Jasper (Lubbers) met aan hun zijde de hofdames Ingeborg (Lucassen) en Wieke (Kleine Schaars).

Prins Bart V is zeker geen onbekende in de Albergse dorpsgemeenschap.  Hij is in het dagelijks leven interieurbouwer bij Schröder Interieurs te Geesteren. Tevens is hij al vele jaren penningmeester bij de Albergse jeugdvereniging en stichting Paaspop Albergen. Sik Jasper is in het dagelijks leven melkveespecialist bij ForFarmers, regio Twente.

De hoogheden beloven er, samen met hun hofdames en de leden van de jeugdcarnavalsverening, een onvergetelijk jaar van te maken. Het viertal ziet tevens uit naar een prettige samenwerking met prins Roy, sik Martin en hofdames Alice en Nardy van de carnavalsvereniging de Alberger Bökke. Na de proclamatie sloot het viertal af met hun lijfspreuk: Gen gezeur, wie knalt dit carnavalsjoar deur!

Onder de klanken van dj Ties Oude Geerdink en in het bijzijn van vele andere verenigingen uit de regio, bleef het nog lang gezellig in de residentie.