Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Prins Gilbert en Sik Arjan nieuwe Hoogheden Alberger Bökke

Zaterdag 12 november vond in Residentie De Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe hoogheden van de Alberger Bökke plaats.

De ring uit
Na een regeerperiode van maar liefs drie jaar, werd eerst afscheid genomen van Prins John.
De Raad van 11 liet hem hiervoor in de boksring treden voor een gevecht in de zwaargewichtklasse tegen Sik Bob. Beiden mepten elkaar bijna letterlijk de ring uit, waarna ze nog net genoeg opgelapt konden worden door de Hofdames Lotte en Ellen, om op eigen kracht het podium te verlaten.

Opkomst Prins Gilbert
Daarmee was de bühne vrij voor de nieuwe Hoogheden. Spreekstalmeester Jeroen Bekke kondigde op ludieke wijze als eerste de nieuwe Prins aan. Door een waar rookgordijn en een erehaag van de Raad van 11 stapte Prins Gilbert (Leemhuis) de ring in, onder luid applaus van de vele aanwezigen. Vervolgens betraden ook Sik Arjan (Verver) en de hofdames Ellen en Patricia de carnavalsarena.

Geen groentjes
Binnen Albergen en het carnavalsgilde is Prins Gilbert bepaald geen groentje te noemen. In het verleden was hij zowel Jeugdprins als Jeugdsik bij de Bokk’n Hörnkes. Ook was hij vele jaren actief in diverse buuts tijdens de gala-avonden en is hij sinds jaar en dag schrijver voor het Bokk’nblad.
In het dagelijks leven houdt Gilbert zich binnen Bouwkonsult veelal bezig met de verduurzaming van de woon- en leefomgeving. Daarnaast is hij voorzitter van de Tukkerstocht, jeugdleider bij De Tukkers en weet hij zich in elke rol te schikken bij toneelvereniging Concordia.
Ook Sik Arjan is geen onbekende in Albergen. Als strategisch inkoper bij Signature Foods is hij verantwoordelijk voor de inkoop van de ingrediënten en verpakkingen voor onder andere Johma salades en Heks’nkaas. Daarnaast is hij al tientallen jaren gepassioneerd toetsenist bij Cantiamo, beheerder van de begraafplaats en voorzitter van de beheerscommissie van de Pancratiusparochie, locatie Albergen. Binnen de Alberger Bökke was Arjan actief als corrector van het Bokk’nblad.

Actieve Hofdames
Ellen is binnendienstmedewerkster bij Koopman Assurantiën in Albergen, sportief actief op de tennisbaan en nauw betrokken bij handbalvereniging De Tukkers.
Patricia is Klant Support Specialist bij de Rabobank en heeft eveneens grote affiniteit met de handbal. Ook was ze eerder al binnen het carnaval actief als toetsenist bij het Hofkoor van de Spekscheeters, in haar geboortedorp Vasse.

Goede doel
Als elfde punt van de proclamatie kwam het goede doel van dit jaar aan de orde. Daarvoor hebben de Hoogheden de Verjaardagsbox Tubbergen gekozen, met als motto: ‘Elk kind verdient een feestelijke verjaardag!’ Om dit goede doel financieel te steunen zullen gedurende het regeringsjaar unieke speldjes worden verkocht. De proclamatie werd afgesloten met de lijfspreuk: “A’j achterum kiekt, zee’j veur oe niks!” erop doelend het vizier positief op de toekomst te richten en de afgelopen jaren van beperkingen en veranderingen achter je te laten.

Raad-de-prins
Later op de avond werd ook de winnaar van de prijsvraag Raad-de-Prins bekend gemaakt. De cheque van €25,- gaat naar Lonneke Beld, die niet alleen als eerste de Prins wist te raden, maar ook verschillende aanwijzingen kon verklaren. De verklaringen van de aanwijzingen zijn te vinden op de website: www.albergerbokke.nl