Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Raad de Prins en Sik van de Alberger Bökke

Zaterdag 11 november vindt in residentie de Vette Bok (zaal Morshuis) de wisseling van de wacht plaats. Eerst zal de Raad van Elf op gepaste wijze Prins Gilbert en Sik Arjan afvoeren. Met hun aftreden wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe Hoogheden van de Alberger Bökke. Wie wordt de nieuwe Prins? Al vroeg in het jaar heeft de Bende van Vijf een nieuwe Prins weten te strikken. Na een lange periode van voorbereiding staat hij, met zijn Sik en Hofdames, te trappelen om op te komen. Wie het zijn is uiteraard nog een groot geheim. Wel zal de Bende alvast een tipje van de sluier oplichten, door het geven van aanwijzingen. Zoals ieder jaar, wordt daar een prijsvraag aan verbonden.


Cryptische omschrijvingen

Tot aan de opkomst worden er cryptische omschrijvingen op de site www.albergerbokke.nl geplaatst. De eerste omschrijving staat ook onderaan dit artikel. De komende weken verschijnen er ook nog drie nieuwe aanwijzingen. Houd daarvoor de site van de Alberger Bökke en andere social media goed in de gaten.

Spelregels
Op de site staan ook de spelregels voor de deelnemers. Het alleen maar raden van de juiste namen zal niet voldoende zijn om de prijs te winnen. Daarvoor moeten ook bonuspunten worden behaald, door cryptische omschrijvingen te verklaren. Wie als eerste de nieuwe Prins en Sik raadt, krijgt ook extra punten. Voor de winnaar ligt een cheque van 25 euro klaar.

Zo vaak meedoen als je wilt
Op bovengenoemde site is ook het formulier te vinden via: >> DEZE LINK <<. Dat is op dit moment al mogelijk. Formulieren met alleen namen zijn niet geldig. Om wild gokken te voorkomen moet er ook een verklaring voor één of meerdere cryptische omschrijvingen worden gegeven. Tot een dag voor de opkomst kunnen er formulieren ingezonden worden. Deze moeten dan wel uiterlijk op 10 november om 22.00 uur binnen zijn. Het maakt niet uit hoeveel formulieren je inzendt.

De eerste aanwijzing
Door de cryptische omschrijvingen op de juiste wijze te verklaren, kan men de namen raden. We dagen iedereen uit om hier de hersenen over te breken. Stuur het formulier op en misschien ontvang je dan wel binnenkort de cheque uit handen van de Prins die je hebt geraden. We wensen je alvast veel succes met deze eerste aanwijzing:

‘De heren van hun plek niet weg te slaan.
Kwamen de dames via de vierdaagse aan?’

De rest van de aanwijzingen: [ VIA DEZE LINK ].