Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Statiegeldactie Coop in juni voor De Alberger Bökke

Klanten van Coop kunnen hun statiegeld doneren aan een goed doel. Met dit initiatief wil de supermarktketen onder andere lokale verenigingen financieel ondersteunen. In juni gaan de donaties die gedaan worden in de winkel in Albergen naar De Alberger Bökke. De carnavalsvereniging wil de bijdrage van de statiegeldactie aanwenden om de commissie Kindercarnaval financieel te ondersteunen in hun plan om een Kleintje gala voor de jeugd te houden.

Aanvankelijk zou het statiegeld het gehele eerste kwartaal van dit jaar naar De Alberger Bökke gaan maar de Coop besloot eind februari om het geld tijdelijk naar Giro 555 over te maken om daarmee hulp te bieden aan Oekraïne. Er was dus nog een maand tegoed.

Verdubbeling
Vanwege de overheidsbeperkingen die er waren om het Coronavirus te bestrijden lagen de activiteiten afgelopen seizoen al voor het tweede keer nagenoeg stil en viel daarmee ook een deel van de opbrengsten weg. “Door statiegeld te doneren wordt onze vereniging een steuntje in de rug gegeven. En wat deze actie extra mooi maakt, is dat supermarkt Coop het gedoneerde bedrag verdubbeld!”, legt voorzitter Herald Degger uit. “Door Corona is het een onzekere tijd, ook voor De Alberger Bökke, en deze statiegeldactie is daarom een welkome steun. We willen komend seizoen bijvoorbeeld weer mooie gala-avonden op de planken brengen, waaronder het nieuwe Kleintje Gala voor de jeugd” Tot en met 30 juni kan het statiegeld aan De Alberger Bökke gedoneerd worden.