Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Strikte eisen voor deelname aan Carnavalsoptocht Albergen

Het nieuwe jaar is ingeluid en daarmee begint ook de opmaat naar carnaval. De Aberger Bökke heeft de inschrijving voor ‘de eerste grote Twentse Carnavalsoptocht’ op 16 februari om 12:00 inmiddels geopend. Maar wie zich aanmeldt met een praalwagen voor de vijftigste editie, doet nog niet automatisch mee.

Op vrijdag 24 januari is de deadline. Op 1 februari volgt een bezichtiging. Alleen wagens die voldoen aan de regels, ontvangen een startbewijs. ‘Hiermee wil de optochtcommissie van de Alberger Bökke de kwaliteit van de optocht waarborgen’, aldus de organisatie.

Maximum geluidsniveau en confettiverbod
Daarbij gaat het onder meer om veiligheidseisen, zoals deugdelijke banden en koppelingen, maar ook aan fysieke eisen van praalwagens. Creaties mogen niet zo hoog zijn, dat ze bomen en lantaarnpalen raken. Tijdens de optocht zijn aanstootgevende en kwetsende onderwerpen verboden en is het zichtbaar nuttigen van alcohol niet toegestaan. Ook mag het geluidsniveau niet hoger zijn dan 92,5 decibel (tevens de geluidsnorm van Carnavalsoptochten van de Gemeente Tubbergen) en is het gooien met vervuilende materialen, als vloeistoffen, confetti, zaagsel en stro, verboden.

Zowel praalwagens (groot en klein), als loopgroepen, paren, eenlingen en kinderen kunnen zich aanmelden voor de optocht. De mooiste grote wagen wint 1.111 euro. Het totale prijzengeld is dit jaar 6.400 euro. Opgeven kan via albergerbokke.nl. 

Bron: TC Tubantia / Ferry de Goeijen 02-01-20

Klik hier   voor het programmaboekje en deelnemers Optocht 2020.

Plattegrond Optocht:    klik hier.