Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Superbok 2023: Hennie Voss!

Beste Hennie Voss,

Jij bent een man die zich het beste laat omschrijven al één van de meest markante, gepassioneerde en plichtsbesef hebbende inwoners van Albergen. Iemand die niet alleen van grote waarde is voor De Tukkers, maar zeker ook voor de gehele Albergse gemeenschap.

Sinds 1988 ben je een zeer bedreven lid van De Tukkers. Eerst als jeugdleider en later als gepassioneerd grensrechter bij de diverse voetbalteams. Geleidelijk groeide jouw vrijwilligershart uit bij het verrichten van allerlei hand-en-spandiensten. Vanaf 2010 als terreinbeheerder van De Tukkers, waarbij menig jeugdlid jou aanziet als “de grote baas van De Tukkers”. Door jouw inzet liggen de lijnen op de natuurgrasvelden er wekelijks weer strak belijnd bij. Vroeger met de “af-en-toe-haperende-droge-kalkwagen”, nu met een “natte verf” spuit. Vele loopkilometers worden er hiervoor wekelijks afgelegd over de groene grasmat. Voor een dergelijke afstand zou je bij de Tukkerstocht wekelijks een medaille ontvangen.

De natuurgrasvelden worden in de droge zomers continu besproeid. De laatste jaren betekende dit vier zomermaanden lang, dag in – dag uit, slepen met slangen en sproeiers. Bij het begin van het voetbalseizoen kon er dan ook gespeeld worden op mooie groene lakens.

Alle kleedkamers, gangen en toiletten worden twee keer per week grondig schoongemaakt. Evenals elke vrijdag de bestuurskamer, kantine met bijbehorende keuken, de fysioruimte, behandelkamer, wachtruimten en oefenzaal onder handen worden genomen. Ook buiten op het complex blijft geen prulletje liggen en gaat elke afvalbak met een lege buik het weekend in. Je zorgt ervoor dat het hele complex er wekelijks spic en span bij ligt. En altijd kritisch doch club- en oplossingsgericht, waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen.

Maar ook buiten het voetbalcomplex wordt er door jou van alles onderhouden. Zo zal het gras rondom het pompstation bij Dani zeker geen drie kontjes hoog worden. Was je voor menig seniorenteam op de vroege zondagochtend de gastheer bij Morshuis, die iedereen voorzag van koffie voordat ze vertrokken naar een uitwedstrijd. En lange tijd was je “de” scheidsrechter op Koninginnedag.

In alles vorm je een onafscheidelijk koppel met je grote steun en toeverlaat, Ria. Derhalve hopen we dat jullie samen genieten van deze bijzondere onderscheiding.

Het is mij, Prins Gilbert I mede namens Sik Arjan en de hofdames Ellen en Patricia, dan ook een zeer grote eer om de SUPERBOK 2023 te mogen toekennen aan de man die 25 jaar geleden de prinsenwagen van de Bokk’n Hörnkes op zeer eigen humoristische en ludieke wijze heeft gedoopt, in het jaar dat ik destijds jeugdprins was.

De titel SUPERBOK 2023 is je meer dan gegund !