Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Uitreiking Lintje aan Walter Lansink, voorzitter Optochtcommissie de Alberger Bökke

Het is een traditie: elk jaar rond Koningsdag wordt aan duizenden mensen een lintje uitgereikt. Om een lintje te krijgen, moet iemand voorgedragen worden door een andere burger of door een maatschappelijke organisatie. Dat kan om allerlei redenen, van mantelzorg tot natuurbescherming en van kunst tot sport. Burgemeester Haverkamp heeft ook Albergen aangedaan om een Lintje uit te reiken aan Walter Lansink.

Maanden voorbereiding en geheimhouding gingen hieraan vooraf. Walter heeft veel voor carnavalsvereniging de Alberger Bökke betekend. In 1992 was Walter één van de drijvende krachten achter de oprichting van de jeugdcarnavalsvereniging de Bokk’n Hörnkes. In de begin jaren was hij werkzaam binnen het bestuur van deze vereniging en werden door deze groep vele activiteiten georganiseerd tijdens en buiten de carnavalsperiode. Dit heeft geresulteerd dat er voor die leeftijdsgroep een tal van activiteiten waren. Een voorbeeld hiervan is de vermaarde discomiddag bij Café de Molen te Fleringen.

De man krijgt het linker lintje en de vrouw het rechter lintje.

De jeugdcarnavalsvereniging De Bokk’n Hörnkes is een zelfstandige vereniging. Maar er is vanuit de carnavalsvereniging De Alberger Bökke wel nauw contact. Walter onderhoud de contacten tussen beide verenigingen. Walter helpt o.a. de Bokk’n Hörnkes bij het zoeken naar een nieuwe hoogheid. Het is knap dat hij samen met de jeugdvereniging altijd weer met het beste koppel komt.

Walter viel op binnen de jeugdcarnavalsvereniging de Bokk’n Hörnkes door zijn organiserend vermogen en is hij in 1998 gevraagd om zitting te nemen in de optochtcommissie van de carnavalsvereniging De Alberger Bökke. Vanaf 2014 heeft hij van deze commissie de voorzittershamer ter hand genomen. Sinds zijn toetreding heeft Walter zich hard gemaakt voor het verbeteren van de kwaliteit van de Albergse carnavalsoptocht. Hij heeft de rest van de commissie aan de hand mee genomen om de optochtcommissie een professionele uitstraling te geven. Zo was hij de drijvende kracht achter de keuring van alle deelnemende carnavalswagens en heeft hij een uitgebreid netwerk opgezet van mensen die zich bezig houden met het bouwen van de carnavalswagens. Hier heeft niet alleen onze vereniging profijt van maar ook indirect de verenigingen in de omliggende dorpen. Dat Walter een welkome verschijning is bij het keuren van de wagens is niet onopgemerkt gebleven. Ludiek was dan ook dat de Oranje Wijk tijdens de optocht in Langeveen een pop op de wagen had met het gezicht van Walter en daar de tekst bij: “Tot morgen in Albergen”.

Walter heeft zich in de afgelopen jaren bijzonder ingezet in de uitbreiding van het sponsornetwerk rondom de optocht van Albergen en het regelen van allerhande praktische zaken waarbij het contact met de media hem op het lijf is geschreven. Dit komt waarschijnlijk omdat Walter echt een mensenmens is. Wat hij ook doet of waar je hem ook tegenkomt, hij maakt altijd even tijd voor een praatje. Door zijn opgebouwde netwerk en de makkelijke omgang met mensen is de carnavalsoptocht van Albergen een begrip geworden in deze regio en zelfs ver daarbuiten. Dit is niet alleen fantastisch voor onze vereniging maar voor het hele dorp.

Aangezien Walter een verbinder is en goede algemene kennis heeft met het organiseren van carnavalsoptochten was het dan ook logisch dat hij zitting heeft genomen in het Algemeen Bestuur van CV de Alberger Bökke. Hier pleit hij niet alleen voor verdere verbetering van de optocht, maar ook is hij fanatiek meedenker hoe we de andere activiteiten kunnen optimaliseren. Het is wel duidelijk dat Walter voor de Alberger Bökke een onmisbaar persoon is.

Walter, namens het bestuur en alle kerngroepleden van de Alberger Bökke willen wij je via deze weg van harte feliciteren met deze geweldige onderscheiding. Je hebt hem echte verdiend.