Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Verkoop van carnavalskleding 2.0 draagt bij aan het goede doel van Prins John van de Alberger Bökke.

Carnavalskleding 2.0
Prachtige harempakjes, stoute nonnenkostuums, stoere astronautenoveralls, politiejurkjes; alles hagelnieuw en toch te koop voor minimaal de helft van de winkelwaarde in de Pop-Up Store in Zalencentrum Morshuis op zaterdag 11 en zondag 26 januari van 11.00 tot 16.00 uur.

Tweede leven
De collectie is afkomstig van retourzendingen van de webshop Carnavalskleding.nl en kon niet terug in de reguliere verkoop door allerlei redenen; soms ontbrak er een knoopje, was de rits kapot, ontbrak de productiekaart of een onderdeel of accessoire.
 
Splinternieuw maar verdwijnen in de afvalton? Nee toch? Dat vonden Mieke en Mariët geen optie en daarom gingen ze aan de slag; ritsen werden liefdevol hersteld, vlekjes verwijderd, kleine fabrieksfoutjes onzichtbaar gemaakt zodat alle kleding weer op en top is. Klaar om verkocht te worden en mensen blij te maken met prachtige carnavalskleding voor een zacht prijsje.
 
Goede doel
Een deel van de opbrengst wordt door de dames geschonken aan het goede doel van Prins John en Sik Bob van de Carnavalsvereniging de Alberger Bökke. De prins was blij verrast en toonde zich zeer verheugd dat hij extra ondersteuning krijgt door dit aanbod. Het goede doel is een moestuin voor de Albergse basisschool Kadoes. In deze moestuin gaan de kinderen in de praktijk leren hoe ze duurzaam en gezond kunnen leven. De dames benadrukken nogmaals dat ze het belangrijk vinden dat er respectvol met voedsel wordt omgegaan en vinden dat hun actie met het geven van een tweede leven aan afgeschreven spullen hier naadloos op aansluit.

Verkoop carnavalskleding 2.0
Waar:       Zalencentrum Morshuis Albergen.
Wanneer Zaterdag 11 januari van 11.00 uur tot 16.00 uur.
                 Zondag 26 januari van 11.00 uur tot 16.00 uur.