Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Wie wordt de Prins van de Alberger Bökke?

Na een regeerperiode van maar liefst drie jaar kunnen Prins John en Sik Bob en de Hofdames Lotte en Ellen eindelijk een stap terugdoen. Zaterdag 12 november treden ze af, om plaats te maken voor de nieuwe Hoogheden van de Alberger Bökke. De Raad van Elf en de Bende van Vijf zijn al volop bezig met de voorbereiding van het aftreden en de opkomst. Dat gebeurt dit jaar in een geheel nieuwe opzet, maar wel op de vertrouwde plek: residentie de Vette Bok (zaal Morshuis).

Wie wordt de nieuwe Prins?
Na een jaar in de wachtkamer, staan de nieuwe Prins en Sik inmiddels in de startblokken. Wie het zijn is uiteraard nog een groot geheim. Wel zal de vereniging alvast een tipje van de sluier oplichten, door het geven van aanwijzingen. Zoals ieder jaar, wordt daar een prijsvraag aan verbonden.

Cryptische omschrijvingen
Tot aan de opkomst worden er cryptische omschrijvingen op de site www.albergerbokke.nl geplaatst. De eerste omschrijving werd vorig jaar al gegeven en staat opnieuw onderaan dit artikel. De komende weken verschijnen er ook nog drie nieuwe aanwijzingen. Houd daarvoor de site van de Alberger Bökke en andere social media goed in de gaten: >> Raad de Prins 2022-2023 – De Alberger Bökke (albergerbokke.nl) <<

Spelregels
Op de site staan ook de spelregels voor de deelnemers. Het alleen maar raden van de juiste namen zal niet voldoende zijn om de prijs te winnen. Daarvoor moet je ook bonuspunten behalen, door cryptische omschrijvingen te verklaren. Wie als eerste de nieuwe Prins en Sik raadt, krijgt ook extra punten. Voor de winnaar ligt een cheque van 25 euro klaar.

Zo vaak meedoen als je wilt
Op bovengenoemde site is ook het formulier te vinden, dat via DEZE LINK ingezonden kan worden. Dat is op dit moment al mogelijk. Formulieren met alleen namen zijn niet geldig. Om wild gokken te voorkomen moet er ook een verklaring voor één of meerdere cryptische omschrijvingen worden gegeven. Tot op de dag van de opkomst kunnen er formulieren ingezonden worden. Deze moeten dan wel vóór 12.00 uur binnen zijn. Het maakt niet uit hoeveel formulieren je inzendt.

De eerste aanwijzing
Door de cryptische omschrijvingen op de juiste wijze te interpreteren, kan men de namen raden. We dagen iedereen uit om hier de hersenen over te breken. Stuur het formulier op en misschien ontvang je dan wel binnenkort de cheque uit handen van de Prins die je hebt geraden. We wensen je alvast veel succes met deze eerste aanwijzing: Groen, maar geen groentje.